Tapasztalatunk szerint az építmény- és telek adó bevallások gyakran pontatlan műszaki adatokon alapulnak. Alapos felmérés és funkció-felülvizsgálat alapján érdemben csökkenthető lehet az adó befizetési kötelezettség.

    1. Munkánk első fázisában áttekintjük az adóbevallások megfelelőségét jogszabályi- és műszaki szempontból egyaránt.
    2. Második lépésben felmérjük az ingatlanokat (helyszíni felmérés) építészeti- és földmérési szakágakban, feltárjuk a műszaki tartalékokat és pontosítjuk a bevallás alapját jelentő alapterületi kimutatásokat.
    3. Ezt követően kidolgozzuk a bevallások tartalmi részét, szakértőink alapos helyismeretére alapozva minden önkormányzat egyedi szabályozásának megfelelően.
    4. Végül összeállítjukaz adóhatóság számára a teljes bevallási dokumentációt, mellékletekkel és végig kísérjük az ügyintézést a bevallás jóváhagyó elfogadásáig.

 A költségcsökkentés nemcsak jövőbeni, hanem múltbeli befizetésekre is érvényesíthető. Adószakértő munkatársaink felülvizsgálják a korábbi évek bevallásait, és kidolgozzák az esetleges visszaigénylési kérelmeket. A nyomtatványokhoz olyan műszaki melléklet készül, mely egyértelműen igazolja a visszaigénylés megalapozottságát. A MatrixFM igény esetén végigviszi Megrendelőjének képviseletét a folyamat lezárásáig.

Kérje ajánlatunkat

Szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését? Keressen minket az alábbi elérhetőségek egyikén: