MatrixFM cégtörténet

A MatrixFM 2000-ben alakult azzal a céllal, hogy CAFM rendszereket implementáljon hazai vállalatok számára. Egyik első magyarországi CAFM fejlesztésként a Hajógyári Sziget Vagyonkezelő Kft.-nél vezettünk be egy grafikusan integrált bérlőmenedzsment megoldást (ami egyben a Graphisoft szoftverének első hazai bevezetése is volt). Az ingatlanok felmérését, digitalizálását is a MatrixFM végezte.

A MOL országos CAFM ingatlanfelmérési projektjével 2002-2003-ban vált önálló üzletággá a felmérési és digitalizálási tevékenység. Később több nagyvállalat számára készítettünk átfogó, üzemeltetési célú szakági felméréseket (például Fővárosi Vízművek, Audi Hungária, Dunántúli Regionális Vízmű, Danubius Hotels, Magyar Nemzeti Bank), melyekkel az építészeti felmérési kompetenciákat a geodéziaiépületvillamosságiépületgépészeti szakágakra is kiterjesztettük.

Nagyvállalati környezetben szerzett FM szakmai tapasztalatainkat 2005 óta tanácsadói szerepben is megosztjuk megrendelőinkkel: például outsourcing átszervezés vagy CAFM bevezetés megrendelői oldali minőségbiztosításával teremtünk hozzáadott értéket.

2010 után új szolgáltatásokkal bővítettük portfóliónkat, mint például a kereskedelmi ingatlanok bérlői auditja (nemzetközi terület-kimutatások szerint: BOMA, RICS, TeGoWa), vagy az építményadó-felülvizsgálat és az energetikai audit.

Küldetésünk

A MatrixFM sokéves (gyakran évtizedes) együttműködést alakított ki összesen több száz mérnökkel. Egy ekkora szakember gárda nemcsak létszámában rugalmas (például 100 fős projektszervezetet építettünk fel a Mol országos felmérési projektjéhez), hanem sokféle speciális tapasztalattal is rendelkezik.

Kompetenciáink

Tevékenységünk két fő területe az ingatlangazdálkodási tanácsadás és a széles hatókörű femérési-dokumentálási projektek lebonyolítása. Ügyfeleink között vezető hazai nagyvállalatokat tudhatunk, mint a MOL Nyrt., Fővárosi Vízművek Zrt., vagy a Siemens Zrt.

Komplex CAFM szemlélet a létesítménygazdálkodásban

Átfogó műszaki dokumentációs szolgáltatás

A Matrix.FM az elsők között vezetett be hazánkban integrált CAFM* rendszert. Az ehhez kapcsolódó létresítménygazdálkodási célú adatgyűjtés és digitalizálás területén azóta piacvezető pozíciót értünk el Magyarországon.

Alkalmazott tudásbázis és módszertan

  1. Mérnöki és menedzseri egységes szemlélet (mérnök-MBA végzettségű szakemberek);
  2. Vállalatvezetési tanácsadói tapasztalatok ingatlangazdálkodási szakterületen;
  3. CAFM bevezetési és betanítási tapasztalatok;
  4. Adatbázisok építése, egyedi fejlesztések megvalósítása;
  5. Projektmenedzsment kompetenciák (jelentős létszámú felmérési projektek);
  6. Speciális minőségbiztosítási módszertan.

Referenciák

Partnereink, akik az elmúlt 22 évben velünk dolgoztak.